Zlatna harfa Županjskoga i Drenovačkoga dekanata

Zlatna harfa Županjskoga i Drenovačkoga dekanata

ŽUPANJA (TU)  U Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji održan je 20. svibnja 2023. festival dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“. Na susretu su sudjelovali dječji zborovi iz župa u Bošnjacima, Gradištu, Vrbanji te dječji zbor župe domaćina.

Misno slavlje predvodio je župni vikar Krešimir Iljazović, a koncelebrirao je župnik Robert Jugović. Vlč. Krešimir pohvalio je djecu na njihovoj spremnosti da svojim pjevanjem uljepšaju misno slavlje i tako slave Gospodina. I župnik, vlč. Robert, s nekoliko srdačnih riječi obratio se djeci i voditeljima zborova. Uz zahvalu za njihovu spremnost i žrtvu u vođenju zborova, ohrabrio ih je da i dalje  to zdušno  čine.

Nakon misnoga slavlja svaki zbor otpjevao je jednu pjesmu o svetcu koji je zaštitnik njihovih župa i još jednu pjesmu po vlastitom izboru. Sve te pjesme vrlo su lijepo izveli, a najglasniji su bili kada su pjevali svetcu svojemu zaštitniku. Zajedno su se fotografirali svi zborovi, a s. Paskala Križan, pokrajinska zastupnica, uručila im je Priznanje za sudjelovanje na Zlatnoj harfi. Zahvalila je voditeljima dječjih zborova i djeci na njihovoj ljubavi prema Isusu i Crkvi.

Uslijedio je rekreativni dio. Desetak mladih volontera iz Županje pripremilo je vrlo zanimljive igre i ples. Najboljima su dodijeljene prikladne nagrade – „Priče za dušu“ Brune Ferrera. Na kraju su domaćini pripremili  obilnu slanu i slatku okrjepu za sve sudionike. s. Paskala Križan

Preuzeto s: https://djos.hr/zlatna-harfa-zupanjskoga-i-drenovackoga-dekanata/