Nova internet stranica ”Organistica”

Nova internet stranica ”Organistica”

S velikim zadovoljstvom obavještavamo Vas da je pokrenuta web stranica ORGANISTICA, čiji je cilj javnosti predstaviti projekte i rezultate proučavanja orguljske baštine. Time nastojimo podići svijest te zaštititi i oživjeti orguljašku kulturnu tradiciju u Sloveniji, Hrvatskoj i inozemstvu.

Slovenija je kroz povijest bila raskrižje raznih orguljaških stilova. U našim crkvama, muzejima i drugim ustanovama nalazimo vrijedne povijesne instrumente koji odražavaju majstorsko tehničko i glazbeno znanje starih orguljaša. Svojim profesionalnim pristupom proučavanju povijesnih orgulja otkrivamo njihove priče i pričamo o idejama i vrijednostima koje nose. Na taj način širimo znanje kako živjeti s baštinom i kako razumijevanjem i poštivanjem tradicije prošlosti možemo stvarati nove priče i bolju budućnost.

Pozivam vas da posjetite našu novu web stranicu https://organistica.si/en/. Saznat ćete koja su naša znanja i kompetencije, na kojim projektima sudjelujemo i s kojim uslugama pristupamo projektima.

Bit će nam drago čuti vaše reakcije, komentare, uočene greške i preporuke za poboljšanja.