„Zlatna harfa“ Vinkovačkog dekanata

„Zlatna harfa“ Vinkovačkog dekanata

U Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu 28. svibnja 2016. održana je „Zlatna harfa“ Vinkovačkog dekanata na kojoj su nastupila tri dječja zbora.

Dječji zbor Župe sv. Ćirila i Metoda iz Vinkovaca prvi je puta nastupio na ovoj smotri, a otpjevao je pjesme „Sjeme mira“ i „U slavu svetog srca“. Predstavio se i Dječji zbor vinkovačke Župe sv. Vinka Palottija s pjesmama „Oče naš dobri“ i „Prigni se svako koljeno“. Potom je domaći Dječji zbor Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja izveo pjesme „Ti, Gospodine, ljubiš sva bića“ i „Ljubav i mir“.

Nastupima je prethodilo euharistijsko slavlje koje je predvodio dekan Vinkovačkog dekanata i župnik u Ivankovu, preč. Stjepan Krekman, uz koncelebraciju vlč. Ilije Sudara iz Vinkovaca i župnog vikara u Ivankovu, vlč. Vedrana Bilića. Župnik je u interaktivnoj propovijedi istaknuo da je Isus volio djecu jer su ona iskrena, poštena i otvorena, a njihova je ljubav potpuna.

Ispričao je priču o dječaku Marku koji je molio oca da mu uhvati slavuja koji lijepo pjeva. Nakon što je ptica bila uhvaćena, prestala je pjevati. Dječak se pitao zašto se to dogodilo, a onda mu je otac objasnio da slavuj mora biti slobodan jer jedino slobodan može lijepo pjevati. Budući da su okupljena djeca prethodno potvrdila kako ih na „Zlatnu harfu“ nitko nije tjerao, bilo je očekivano da će lijepo pjevati, a njihova pjesma bit će izraz radosti, ljubavi i velike zahvale Gospodinu. Voditeljima zborova uručena su priznanja, a djeca su spontano počela zajedno pjevati „Gradimo prijateljstvo“. Druženje je nastavljeno uz igru, pjesmu, radost i zajedništvo.

Zlatna harfa, Vinkovački dekanat

Mateja Maričić