„Zlatna harfa“ Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata

„Zlatna harfa“ Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata

SlikaSusret dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ ove je godine za Valpovački i Donjomiholjački dekanat organiziran 7. svibnja 2016. godine u Župi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu. Susret je započeo misnim slavljem u 10 sati na kojem se okupilo 6 prijavljenih zborova te roditelji malih pjevača i vjernici Donjeg Miholjca. Misu je predvodio donjomiholjački župni vikar vlč. Ivan Begović.
Nakon mise uslijedio je nastup zborova, koji su se predstavili s po dvije pjesme. Prvi je nastupio Župni zbor „Mir“ iz Donjeg Miholjca koji broji 56 djevojčica, a izveli su pjesme Milosti je čas i Isuse hvala Ti za sve. Zbor dječaka „Otac Teodozije“, također iz Donjeg Miholjca, u kojemu pjeva 11 dječaka, predstavio se skladbom Ja imam Oca koji mi prašta. Voditeljica oba zbora je s. Deodata Kočonda, a na orguljama ih je pratila Tea Petrović te članovi Tamburaškog orkestra OŠ “A. Harambašić” iz Donjeg Miholjca.
Zbor Župe sv. Petra i Pavla, ap. iz Koške „Maranatha“, čini 17 članova. Predvođeni su voditeljicom Marijom Ivanković te su izveli pjesme Crveni plašt i Stvoreni za nebo. Zbor Župe sv. Andrije, ap. iz Viljeva „Krijesnice“ pjevao je pjesme Kao košuta i Znak ljubavi. Zbor broji 18 pjevača, a voditeljica je Monika Fekete. Zbor „Marijine zvjezdice“ iz donjomiholjačke filijale Rakitovica otpjevao je pjesme Sva djela Gospodnja i Blagoslovljeni milosrdni. Ovaj zbor od 30 članova vodi Ivana Šerić Miličić. Posljednji se predstavio zbor od 42 mala pjevača iz Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo. Oni su, uz orguljsku pratnju voditeljice s. Danijele Škoro, otpjevali pjesme Rasipni sin i Božje djelo.
Na kraju programa, vlč. Ivan Begović podijelio je zborovođama priznanja za sudjelovanje na smotri.