Zlatna harfa u Kninu

Zlatna harfa u Kninu

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu 25. svibnja 2024. godine u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog zavjeta u Kninu.

Sudjelovali su zborovi iz Segeta, Dugopolja, Vodica, dva iz Makarske i domaći zbor „Anđeli“. Sveukupno je sudjelovalo oko dvjesto pjevača.

Prije smotre, služena je misa koju je predslavio župni vikar Župe sv. Ante i voditelj dječjeg zbora u Kninu fra Mario Lemo.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedili su pojedinačni nastupi zborova koji su otpjevali po dvije pjesme. Svaki zbor imao je priliku otpjevati jednu pjesmu božićne tematike po vlastitom izboru, dok su drugu pjesmu, zadanu, izvlačili predstavnici zborova iz košarice. Program je vodila s. Marinela Delonga. Voditeljica dječjeg zbora Župe sv. Jakova iz Šibenika Jelena Mikulandra istaknula je da smotra nije bila natjecateljskog karaktera, već je želja organizatora bila promicati liturgijsku glazbu, zajedništvo i druženje.

Tijekom dana mladi pjevači su imali priliku obići grad te razgledati Kninsku tvrđavu i novi interpretacijski centar.

Ovogodišnja regionalna „Zlatna harfa“ za područje Splitsko-makarske i Šibenske biskupije sveukupno je okupila šestotinjak djece u tri termina: u Brnazama kod Sinja i dva puta u Kninu.

Preuzeto s: ika.hr