Zlatna harfa Split

Zlatna harfa Split

Dana 19. svibnja 2018. u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu održan je prvi dio smotre crkvenih dječjih zborova ZLATNE HARFE Splitsko – makarske nadbiskupije

Nastupilo je 6 malih župnih zborova:
1. Runović (voditeljica gđa Marija Biočić)
2. Makarska (voditeljica s.M.Kristijana Ajduković)
3. Imotski (voditeljica s. Sofija Vuković)
4. Opuzen (voditeljica s. Marinela Delonga)
5. Ruda (voditeljica gđa Jelena Projić)
6. Brnaze (voditeljica Jelena Mihaljević)

Na početku misnog slavlja sve je zborove pozdravila s. Nedjeljka Milanović-Litre Misno slavlje je predslavio provincijal franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman sa župnicima dječjih zborova: Don Marinom Matijacom, fra Antonijem Mravkom, don Pavlom Banićem, fra Mladenom Prolićem, fra Kristijanom Stipanovićem i domaćinom fra Antom Udovičićem.

Na smotri se okupilo oko 250 malih crkvenih pjevača koji su doista radosno klicali na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi. Pokazali su nam kako se može zajedno slaviti Gospodina u pjesmi, molitvi i prinosu svojih malih darova (novčića) za siromašnu obitelj župe. Na misi je dirigirala s. Marinela Delonga a za orguljama je pratila s. Zorislava Radić Nakon završenog pojedinačnog nastupa, provincijal, fra Joško Kodžoman podijelio im je zaslužena priznanja. Toga dana je u Splitu bio HOD ZA ŽIVOT, pa su se mnogi sa Zlatne harfe pridružili toj manifestaciji na Splitskoj Rivi.

Drugi dio smotre Zlatne harfe održan je u RUDI, u subotu 26.svibnja 2018. godine.

Susret je okupio 7 malih župnih zborova s oko 210 malih pjevača:
1. Dugopolje (voditeljica s. Eudoksija Franić)
2. Seget (voditeljica s. Blagoslava Lončar)
3. Split (voditeljica s. Zorislava Radić)
4. Slatine (voditeljica gđa Vesna Maglica)
5. Šibenik (voditeljica gđa Jelena Mikulandra)
6. Murter (gosp. Dominik Kožulić)
7. Zbor domaćin Ruda (voditeljica gđa Jelena Projić)

Misno slavlje je predslavio domaćin župnik don Marin Matijaca s ostalim svećenicima koji su došli sa svojom djecom. Suslavitelj na misi je bio i povjerenik Zlatne harfe za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu fra Stipica Grgat. Sve članove dječjih zborova, njihove voditelje i župnike pozdravila je s. Nedjeljka Milanović-Litre, pokrajinska zastupnica susreta istaknuvši kako je to trideset i četvrta godina u kojoj se ustrajno okupljaju dječji zborovi kako bi slavili Gospodina i njemu klicali (što je ovogodišnja tema). Fra Stipica Grgat potaknuo je mlade da se i dalje raduju, slave i kliču Gospodinu. Na misi je dirigirala gđa. Jelena Mikulandra a za orguljama s. Zorislava Radić.

Vjerničke molitve iznijeli su predstavnici pojedinih župnih zborova koji su ih i sami sastavili, a svaki je zbor sudjelovao u novčanom prinosu darova koji će biti uručen obitelji u potrebi u župi domaćina. Nakon veličanstveno proslavljene Euharistije uslijedio je pojedinačni nastup. Na sveopću radost svih, fra Stipica Grgat je svima podijelio zaslužena priznanja. Ovo je za mjesto Rudu bio doista radosni dan kao i za sve nas. Domaćini su se posebno potrudili te su sve sudionike nakon uručenih priznanja odveli na izvor rijeke Rude te ih obilato počastili. Hvala u ime djece! Radost se nastavila u ugodnom druženju.

s. Nediljka Milanović-Litre