„Zlatna harfa“ Đakovačkog dekanata

„Zlatna harfa“ Đakovačkog dekanata

ĐakovoSusret dječjih zborova “Zlatna harfa” Đakovačkog dekanata održan je 27. svibnja na ljetnoj terasi centra Amadea. Nazočne je u ime domaćina pozdravila s. Finka Tomas, prov. asistentica i zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak na ovom lijepom prostoru.

Ovogodišnja “Zlatna harfa” održana je na temu „Radujmo se Gospodinu, radujmo”, a započela je misnim slavljem koje je predvodio dekan Đakovačkog dekanata i župnik Župe Dobroga Pastira iz Đakova, preč. Josip Ivešić. Misno slavlje animirala su djeca, a nakon slavlja uslijedio je program Zlatne harfe u kojemu su nastupili: dječji župni zbor „Radost“ iz Vrbice, s voditeljicom Maricom Jaman; dječji župni zbor iz Gundinaca, s voditeljicom Verom Markotić; dječji zbor Župe Dobroga Pastira – Đakovo, s voditeljem Ivanom Rakoncem te domaćini – dječji zbor Župe Svih svetih – Đakovo, s voditeljicom s. Jelenom Kovačević.

Na ovogodišnjem susretu dječjih zborova sudjelovalo je stotinjak djece. Zborovi su izveli svoj redoviti program, kao i onaj koji je bio slobodan na temu radosti. Bilo je ugodno slušati njihovo zanosno pjevanje i diviti se njihovom uloženom trudu. Jer bez one ljubavi i radosti koju nam Bog daruje, sigurno ne bi bilo ni ove liturgijske pjesme, rečeno je na kraju ovoga festivala dječjih zborova na kojem nije bilo ni pobjednika ni pobijeđenih, već su svi pjevali s dušom i srcem.

Teodor Horvat