U Vođincima održana 24. smotra crkvenog pjevanja

U Vođincima održana 24. smotra crkvenog pjevanja

U okviru programa 25. susreta naroda i kultura u organizaciji „Družine“ iz Zagreba, u župnoj crkvi u Vođincima 20. kolovoza 2023. održana je 24. smotra crkvenog pjevanja.

Program je započeo svečanim misnim slavljem u 19 sati koje je predvodio župnik preč. Ante Šiško, a animirao zbor mladih „Glas srca“. Misno je slavlje započelo ulaznom procesijom župnika, ministranata i svih sudionika smotre.

U homiliji je župnik Šiško istaknuo kako u Katoličkoj Crkvi nema stranaca i kako su njeni članovi bilo gdje u svijetu gdje djeluje Katolička Crkva. Župnik je istaknuo i važnost molitve jednih za druge i sve pozvao da budu vjerni u svojim obećanjima po pitanju zagovorničke molitve.

Nakon misnog slavlja uslijedio je program same smotre. Smotru su započeli prigodnim marijanskim napjevima Vođinačke počimajle. Potom su nastupile Ženska pjevačka skupina „Šokice” iz Udruge „Šokačka grana” – Osijek s dvije pjesme i Mješovita pjevačka skupina KUU-a „Napredak” – Podravski Podgajci s tri prigodne pjesme. Na kraju su zajednički nastupili Gutenberg Hounye, bogoslov Đakovačko-osječke nadbiskupije iz Benina (Porto Novo) i voditeljica Matea Miličić, magistra teologije. Zajednički su otpjevali molitvu Oče naš.

Na kraju su voditeljica programa Matea Miličić, mag. theol. i dr. sc. Manda Svirac zahvalile svim pjevačkim skupinama i organizatorima te im podijelile prigodne zahvalnice.

Za kraj su svi sudionici, ali i svi okupljeni vjernici, zajednički zapjevali pjesmu Kraljice svete Krunice.

Preuzeto s: https://ika.hkm.hr/novosti/u-vodincima-odrzana-24-smotra-crkvenog-pjevanja/