Zbor Instituta za crkvenu glazbu na svečanom euharistijskom slavlju 58. Teološko-pastoralnog tjedna

Zbor Instituta za crkvenu glazbu na svečanom euharistijskom slavlju 58. Teološko-pastoralnog tjedna

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove godine je u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati od 23. do 25. siječnja 2018. godine održan 58. Teološko – pastoralni tjedan o temi Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost. Prvog dana Euharistijsko slavlje u 12,00 h predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova. Koncelebrirali su predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, riječki nadbiskup Ivan Devčić, varaždinski biskup Josip Mrzljak, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, vojni ordinarij Jure Bogdan, šibenski biskup Tomislav Rogić i zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, te dekan KBF-a dr. Mario Cifrak, rektor Međubiskupijskog sjemeništa Matija Pavlaković, te stotinjak svećenika-sudionika TPT-a.

U homiliji se kardinal osvrnuo na liturgijska čitanja toga dana koja je povezao s temom TPT-a rekavši da smo najbliža Isusova rodbina svi koji slušamo i vršimo Riječ Božju. Smijemo se radovati što nas sve veže Kristova Krv. Tu blizinu i takav dijalog želimo usvojiti kako bi mogli radosno živjeti svoju vjeru, služenje i poslanje.

Skladnim pjevanjem i sviranjem, ljepoti samog slavlja liturgije uzveličao je mješoviti zbor Instituta za Crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na programu su bili gregorijanski napjevi, domaći i strani skladatelji. Svoje umijeće dirigiranja i sviranja mogli su pokazati studenti četvrte godine: Karla Tripalo, Marija Cerovac, Ana Lisičak, Ivan Šćepanović i Lana Kocman.

s. Josipa Pavla Jakić