Svečano euharistijsko slavlje zbora Instituta za crkvenu glazbu

Svečano euharistijsko slavlje zbora Instituta za crkvenu glazbu

Dana 1.6.2018. profesori i studenti mješovitog zbora Instituta za Crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta sveučilišta u Zagrebu u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu 31, Zagreb, u zajedništvu župljana, slavili su sv. misu.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Martin Jaković, a samoj ljepoti svečanog misnog slavlja doprinio je zbor Instituta pjevajući zvonkim i laganim pjevom Missu Brevis W. A. Mozarta – KV 49 (47d) i druga djela hrvatskih i stranih kompozitora: O Salutaris Hostia (Edward Elgar), Primi dar (Anđelko Klobučar), Dođite, prignimo koljena (Anđelko Igrec)… Specifičnost ovog skladnog pjevanja je u tome što su zborom ravnali studenti četvrte godine: Lana Kocman, Marija Cerovec, Karla Tripalo i Ana Lisičak; a zbor su na orguljama pratili: Tomislav Jurić, Iva Zane, Ana Lisičak, Marija Cerovec i Lana Kocman.

Sve pripreme zbora, dirigenata i svirača odvijale su se pod mentorstvom doc. mr. art. Ruže s. Domagoje Ljubičić; doc. art. Marka Magdalenića i Danijele Župančić, prof. Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio zboru i profesorima što su izabrali baš župu sv. Antuna. Naglasio je kako je jako važno biti Bogu zahvalan za sva talente koje nam je dao i u zahvalnosti ih dijeliti s drugima.

s. Josipa Pavla Jakić