Susret crkvenih zborova Grada Zagreba o spomendanu Svete Cecilije

Susret crkvenih zborova Grada Zagreba o spomendanu Svete Cecilije

Hrvatsko društvo crkvenih glazbenika okupilo je u ponedjeljak 20. studenoga 2017. godine u zagrebačkoj prvostolnici brojne zagrebačke mješovite župne zborove na godišnji susret, te na pravo euharistijsko zajedništvo.

U zajedništvu sa svojim voditeljima i orguljašima, zborovi su zajedničkim sudjelovanjem u euharistijskom slavlju svojim pjevanjem izrazili svoju zahvalnost Gospodinu na primljenim darovima i molili zagovor svoje nebeske zaštitnicu svete Cecilije.

Euharistijsko slavlje predslavio je mr. vlč. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale. Na početku slavlja okupljenima je izrazio zahvalnost za dar služenja svojim župskim zajednicama.

Čestitajući zborovima nadolazeći spomendan svete Cecilije, mr. vlč. Josip Kuhtić još im je jednom izrazio svoju zahvalu i pozvao ih da i okupljenoj župskoj zajednici svojim skladnim pjevanjem omoguće pjesmom sudjelovati u liturgiji, a neka nikako ne propuste spoznati čas Božjega pohođenja, jer Stvoritelju svega treba dati ono najljepše što stvorenje može dati, a to je da Mu svojim glasom i svojom pjesmom upućuje molitvu i ujedno Ga njome slavi.

U organizaciji okupljanja združenih zborova i Euharistijskog slavlja sudjelovala je Ruža s. Domagoja Ljubičić, zborom je uz orguljsku pratnju Kristijana Palčeca, mag. mus. ravnao Tihomir Prša, prof., a solo dionice izvele su Jelka Bat, prof. i Iva Bagarić – psalmistica.