Studenti Instituta za crkvenu glazbu pjevali na blagoslovu gradilišta i kamena temeljca crkve sv. Ivana Pavla II. u Petrinji

Studenti Instituta za crkvenu glazbu pjevali na blagoslovu gradilišta i kamena temeljca crkve sv. Ivana Pavla II. u Petrinji

O blagdanu svetog pape Ivana Pavla II, 22. listopada 2022., studenti Instituta za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su na poziv župnika fra Mate Bašića posjetili istoimenu župu u Petrinji. Povod je, osim župnog patrona, bio i blagoslov kamena temeljca za novu crkvu. Svetu misu i blagoslov predslavio je mons. Vlado Košić, biskup sisački, uz koncelebraciju velikog broja svećenika, a studenti su predvodili liturgijsko pjevanje. Okupilo se veliko mnoštvo vjernika, koji su skladno i dostojanstveno sudjelovali u euharistijskom slavlju.
U prigodnoj propovijedi biskup Košić nas je podsjetio na lik i djelo velikoga pape Ivana Pavla II, te ga s pravom postavio za uzora vjere i ustrajnosti, kao i pouzdanja u Božju ljubav i providnost, te ga svima preporučio za zagovornika u molitvi.
Studenti Instituta su u pjevanju kombinirali pučke popijevke i zborske skladbe, pokušavajući na taj način animirati okupljenu zajednicu na što aktivnije sudjelovanje u liturgijskom pjevanju. Solistica je bila s. Anđela Crnjac, III. godina, pratnja na orguljama Amanda Ćurić, III. godina, a dirigirao je don Ivan Marčić, IV. godina.
Nakon svete mise sav okupljeni narod nastavio je druženje uz pučko veselje i zajednički objed. Petrinja je grad koji su u posljednje vrijeme zadesile brojne nedaće, napose potres koji je donio veliku štetu u svakom pogledu. Ali vjerni puk okupljen na euharistijsko slavlje, kao i radost i gostoprimstvo kojim dočekuju sve one koji dolaze, svjedoče radost i odvažnost koju je tako živopisno svjedočio njihov zaštitnik Ivan Pavao II.