Smotra zborova u Grožnjanu

Smotra zborova u Grožnjanu

U nedjelju, 13. studenog 2016., crkveni zborovi Umaško-oprtaljskog dekanata susreli su se na redovitoj godišnjoj smotri u župnoj crkvi sv. Vida, Modesta i Krescencija mučenika u Grožnjanu.

groznjan

Smotrom je moderirao vlč. Rudi Koraca, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu te dugogodišnji koordinator tih susreta.

Ove godine svi dekanatski susreti započinju Euharistijskim klanjanjem tijekom kojeg se prigodno pjeva i Zlatna krunica.

Na početku nastupa zborovi su zajedničkim snagama otpjevali  Himan sv. Ceciliji, a na kraju pojedinačnih nastupa zborova od kojih je svaki nastupio sa dvije pjesme, susret je zaključen zajedničkom pjesmom „Kriste budi naša radost“.

Od zajedničkih nastupa zborova prvi je nastupio Župni zbor iz Savudrije. Osamnaest pjevača, pod vodstvom zborovođe Rite Travaš i uz orguljsku pratnju Danijela Bele’ otpjevalo je pjesme “Samo Bog je ljubav moja” i “Cristo, speranza delle genti”. Župni zbor iz Dajle, kojeg vodi Ivana Paula Gortan Carlin, uz orguljsku pratnju Dajane Miloš, predstavio se sa psalmom 23. te pjesmom “Quando nell’ombra”. Dvadeset i pet pjevača umaškog zupnog zbora, pod vodstvom Mirka Otočana otpjevalo je pjesme “Tebi pjevam” i “O Ljubavi Božanska”. Župni zbor iz Novigrada pod dirigentskom palicom Daria Bassanese izveo je pjesme “Zdravo Majko Djevice” i “La creazione giubili”. Dvadeset pjevača iz Lovrečice, pod vodstvom Dajane Miloš otpjevalo je “On je vjetar tvojoj lađi” i “Santa Lucia”. Župni zbor iz Buja, uz zborovođu Davora Kovačevića, izveo je pjesme “Comunione” i “O hostijo spasonosna”. Udružene zborove Materade, Kršeta i Petrovije vodio je Dragan Purišić, a otpjevali su pjesme “Oči u oči”, i “Sono qui a lodarti”. Dorinano Labinjan sa zborom iz Brtonigle i Nove Vasi izveo je također “Sono qui a lodarti” i pjesmu “Vjerujem”. Udruženi zbor Sv. Marije na Krasu i Kaštel, pod vodstvom Donatele Krastić predstavio se sa pjesmama “Dođite k meni” i “Signora nostra”. Pjevači iz Momjana, uz zborovođu Gisellu Smilović otpjevali su “Madonna della salute” i “Kriste u tvoje ime”. Posljednji su nastupili domaćini, župni zbor iz Grožnjana, koji su uz zborovođu Cristianu Benolić otpjevali “Kumbaya” i “Odlučio sam slijediti Krista”.

Porečka i Pulska biskupija