Smotra zborova Pulskog dekanata

Smotra zborova Pulskog dekanata

smotra-zborava-pulaSusret liturgijskih zborova Pulskog dekanata održana je u subotu, 19. studenog 2016. u pulskom franjevačkom Samostanu sv. Franje Asiškog. Sudjelovalo je 12 zborova, sveukupno oko 250 pjevača.

Smotrom je moderirao vlč. Rudi Koraca, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu te dugogodišnji koordinator tih susreta.

Ove godine svi dekanatski susreti započinju Euharistijskim klanjanjem tijekom kojeg se prigodno pjeva i Zlatna krunica.

Na početku nastupa zborovi su zajedničkim snagama otpjevali  Himan sv. Ceciliji, a na kraju pojedinačnih nastupa zborova od kojih je svaki nastupio sa dvije pjesme, susret je zaključen zajedničkom pjesmom „Kriste budi naša radost“.

Od samostalnih nastupa zborova prvi su nastupili pjevači Župnog zbora sv. Pavla pod ravnanjem Andreja Angelinija, koji su se predstavili pjesmama „Kristu Kralju“ i „Izvore žive vode“. Drugi su nastupili pjevači Župnog zbora sv. Martina iz Ližnjana koji su otpjevali pjesmu „Oči u oči“ i „Vijek hvaljen budi“, uz orguljsku pratnju Branke Grakalić i pod dirigentskom palicom Manuele Radolović. Iz susjedne župe Medulin slijedeći su se predstavili pjevači iz Župe sv. Agneze koji su pod vodstvom Mirjane Grakalić otpjevali gregorijanski koral „Usta moja“ i pjesmu „Marijo, o mili glas“. Uslijedio je Župni zbor iz pulske župe sv. Josipa koji su uz klavirsku pratnju Jelene Orober – Bastijančić izveli „Vjerujem tebi, Gospodine“ i pjesmu sv. Ivana Pavla II. „Krist na žalu“. Združeni zbor iz Premanture, Banjola i Pomera pod vodstvom Nađe martinčić nastupio je sa  pjesmama „Po cijelom svijetu“ i „O Gospe Sinjska“. Jedan od brojnijih zborova na smotri, iz Župe sv. Ivana Krstitelja, pod vodstvom Ane Brajković, te uz orguljsku pratnju Dolores Biasiol Vojnić i muziciranje violončelistice Anamarije Pukovnik izveo je „O Sanctissima“ i „Isuse Kralju“. Župni zbor sv. Nikole iz Pješćane Uvale, pod vodstvom Andreja Angelinija ove se godine predstavio sa dvije marijanske pjesme, „Ave Maria“ i „Salve Regina“. Župni zbor Gospe od mora, pod dirigentskom palicom Danice Benčić i uz orguljsku pratnju Branka Okmace izveo je melodiju iz Slavonije  „Božanska Majko mila“ i pjesmu „Isusu Kristu Kralju“. Župni zbor pulske Župe sv. Antuna, uz instrumentalnu pratnju Marije Hauser ove se godine predstavio sa dvije pjesme Ljube Kuntarića, „O daj mi snage, Bože moj“ i „O kalež muka sakriveni pijem“. Uslijedio je Župni zbor Župe sv. Kuzme i Damjana iz Fažane koji su pod dirigentskom palicom voditeljice Mondine Gavočanov te uz orguljsku pratnju Tonija Brenka otpjevali autorsku pjesmu voditeljice „Bl. Miro Bulešić“, te „O čovječanska hrano“. Župni zbor pulske katedralne župe Uznesenja Marijina, kojim je ravnao zborovođa Patrik Andrea, a na orguljama pratila Paola Vellico Batel, izveo je  Motzartov „Ave verum corpus“ i „Prečista Djevice“.

Posljednji su nastupili domaćini, Grupa Oton, koja svoje sjedište ima upravo u Samostanu sv. Franje, a koji su za ovu prigodu, iz svog bogatog repertoara izveli „Slavi Gospodina“, uz solističku izvedbu Mirjam i Manuele Hichri, te pjesmu nepoznatog autora „Djeluj kroz mene“. Inače, Grupa Oton, koja pod vodstvom Ane Čuić Tanković, već 12 godina animira misna slavlja.

smotra-zborava-pula-2

Porečka i Pulska biskupija