Smotra zborova Porečke i Pulske biskupije

Smotra zborova Porečke i Pulske biskupije

U nedjelju, 5. studenog 2017. godine, u Roču, u župnoj crkvi sv. Bartola, na prvoj ovogodišnjoj smotri zborova Porečke i Pulske biskupije susreli su se zborovi Buzetskog i Pićanskog dekanata.

Nastupilo je sveukupno 9 zborova, oko 150 pjevača. Ovo je 22. godina održavanja smotri zborova po dekanatima naše biskupije, a od toga ih 21 godinu vodi prečasni Rudi Koraca, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu.  Susret je, kao što je to uobičajeno posljednjih nekoliko godina, započeo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom, koje je vodio vlč. Marijan Žmak, župnik Buzeta, a u glazbenim momentima klanjanja sudjelovali su svi okupljeni pjevači pod ravnanjem prečasnog Rudija Korace.

Prije pojedinačnih nastupa zborova zajednički je otpjevan „Himan sv. Ceciliji“. Prvi su nastupili domaćini, koji su uz zborovođu vlč. Marijana Žmaka, izveli pjesme „Tebi pjevam“ i „O duša naših hrano“. Župni zbor iz Gologorice, uz zborovođu Noela Krošnjaka, predstavio se s pjesmama „Blagoslovio Te, Gospod“ i „O pruži mile ruke“. Župni zbor iz mjesta Vrh, nedaleko Buzeta, kojeg vodi župnik, vlč. Ivan Štoković, otpjevao je pjesme „Pjevajte Gospodu“ i „O Bože, kruno, nagrado“. Dvanaest pjevača iz Dolenje Vasi izvelo je pjesmu „O Bože moj, što je jutro“ te božićnu „Prema gradu Betlemu“. Župni zbor iz Buzeta, uz župnika i dirigenta vlč. Marijana Žmaka, predstavio se pjesmama „Klanjam ti se smjerno“ i „Hosana“, skladatelja Karla Tutle. Župni zbor iz Pazinskih Novaki, pod ravnanjem s. Dolores Zornada publici su podarili izvedbe pjesama „Darove kruha i vina“ te „Ljubav koja ljubi“. Župni zbor iz mjesta Borut, uz zborovođu Mariju Kos, otpjevao je pjesme „Sveta Marijo“ i „O pruži mile ruke“. Vlč. Ivan Štoković doveo je i Župni zbor iz mjesta Račice, koji je otpjevao pjesme „Ovo je dan“ i „Zdravo Marijo“. Posljednji je nastupio najbrojniji zbor, 22 pjevača Župe Naviještenja Marijina iz Pićna. Oni su se prvo predstavili sa svojim pojedinačnim repertoarom, pjesmama „Budi ime Gospodnje“ i „Ave Maria“, a potom su, na poziv preč. Korace ostali ispred oltara te predvodili izvedbu veoma zahtijevne, ali i lijepe pjesme posvećene našem najmlađem Blaženiku, „Blaženome Miroslavu Bulešiću“.

 

biskupija-porecko-pulska.hr