Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli pjevao za Uskrs u praznom milanskom Duomu

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli pjevao za Uskrs u praznom milanskom Duomu

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, dirnuo je obožavatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, slavnom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije korona virusa, javlja Hina.

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba korona virusa. Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

U polusatnom koncertu pod nazivom “Glazba za nadu”, milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati “Ave Maria”, “Sancta Maria” i “Domine Deus”, a ispred katedrale izveo je “Amazing Grace”.

“Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju”, rekao je slavni tenor.

Dok je Bocelli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i New Yorka.

Ika.hr