Sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i voditelja crkvenih zborova Grada Zagreba

Sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i voditelja crkvenih zborova Grada Zagreba

U četvrtak 03. 05. 2018. održan je na Institutu za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, zajednički susret Upravnog odbora HDCG-a i voditelja crkvenih zborova Grada Zagreba.

Susret je započeo molitvom i pozdravom predsjednice HDCG-a Ruže s. Domagoje Ljubičić. Svrha ovog susreta bio je zajednički dogovor za proslavu spomendana Sv. Cecilije, a također i o daljnjim projektima za novu akademsku godinu.

Na susretu je dogovoren dan proslave spomendana i raspored pjesama za Euharijstijsko slavlje, koje će prema dogovoru biti 21. studenoga 2018. u župnoj crkvi Sv. Obitelji, Avenija Marina Držića 31. Zagreb.

Susret je bio iznimno konstruktivan, štoviše osjetila se velika potreba voditelja da se unaprijedi aktivna prisutnost crkvenih pjevača u liturgijskoj glazbi, koju treba više njegovati i poboljšati.

U jednoj prigodi reče pomoćni biskup I. Šaško: „Tko pjeva hvalu, ne samo da pjeva, nego ljubi onoga o kome pjeva.“ Cijeli je susret protekao u tom duhu, izrečene su i poteškoće, te razmijenjena dobra i loša iskustva crkvenih pjevača i voditelja crkvenih zborova.

Sljedeći sastanak zakazan je za početak rujna (05.09. 2018.). Ti sastanci zamišljeni su kao gostovanja voditelja po župama u svrhu međusobnog upoznavanja, te poboljšanju primjene glazbe u liturgiji.