Sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

U srijedu 28. lipnja 2023. godine održan je sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika u prostorijama samostana sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Miramarska cesta 100, Zagreb. Sastanku su prisustvovali članovi Upravnog i Nadzornog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika. Na početku susreta okupljene je pozdravila predsjednica Društva izv. prof. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić istaknuvši kako Društvo redovito ispunjava svoje zakonske obaveze prema državi i Crkvi te kako je broj članova Društva u blagom porastu. ”Iako je crkvena glazba danas pomalo zapostavljena naši članovi pokazuju interes za napredovanjem i obogaćivanjem dosadašnjih znanja i vještina kako bi i sami pružali kvalitetnije sadržaje na svojim župama i mjestima gdje djeluju. Na tome području kao Društvo puno toga nudimo. Našu internet stranicu redovito ažuriramo, što pisanim, što notnim sadržajem. U smjeru rasta i napredovanja naših crkvenih glazbenika potrebni smo pružiti glazbeno – liturgijske radionice i seminare.” – poručila je Predsjednica s. Ljubičić.

Članovi odbora dogovorili su program za glazbeno oblikovanje liturgijskog susreta župnih pjevačkih zborova grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije uoči proslave spomendana svete Cecilije, zaštitnice crkvenih glazbenika. Susret župnih zborova dogovoren je za ponedjeljak, 20. 11. 2023. godine. Program susreta bit će objavljen na stranici Društva crkvenih glazbenika sa svim potrebnim notnim sadržajima. Isti je podložan promjenama.

Ulazna pjesma: Pjevajte, pjevajte Gospodu pjesmu novu, M. Lešćan – obr. A. Igrec

Misni ordinarij: IX. gregorijanska misa

Prinosna pjesma: Tollite Hostias, C. S. Saëns

Pričesna pjesma: Blagoslovio nas Bog, A. Igrec

Hvali duše moja, K. Odak

Otpust: Sv. Ceciliji, M. Martinjak

Osim susreta župnih zborova, članovi odbora odlučili su organizirati seminar i glazbene radionice pod nazivom Biti liturgijski glazbenik je poziv ili?. Ideja je da se dosadašnji susreti duhovnih obnova prošire s prakičnim i teorijskim predavanjima i radionicama kojima bi cilj bilo produbljenje i produhovljenje glazbeno-liturgijskih sadržaja kojima se (ne)raspolaže. Susreti su planirani u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u prvoj polovici mjeseca prosinca.

Nakon sastanka članovi odbora nastavili su druženje u prostorijama samostana uz okrijepu.