Sastanak odbora o organizaciji međunarodnog simpozija Janka Barlèa

Sastanak odbora o organizaciji međunarodnog simpozija Janka Barlèa

U srijedu 27. 02. 2019. održan je na Institutu za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, susret međunarodnog organizacijskog odbora  o 150-toj obljetnici rođenja Janka Barlèa, svećenika slovenca, zagrebačkog kanonika, muzikologa, povjesničara, etnografa, dugogodišnjeg urednika časopisa Sveta Cecilija, predsjednika Cecilijinog društva, promicatelja crkvene glazbe…

Sastanku su prisustvovali dr. sc. Franc Križnar – Slovenac, prof. mr. art. Miroslav Martinjak, dr. Stjepan Razum i doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić.

Razlog susreta bio je dogovor o organizaciji i provedbi obilježavanja obljetnice u obliku simpozija. Osim hrvatskih uključit će se i slovenski muzikolozi, povjesničari i glazbenici čija će se imena naknadno objaviti. Na kulturnom i vjerskom planu Janko Barlè ima veliki značaj kako za Hrvatski tako i Slovenski narod, a i šire.

Simpozij će se održati 26. 10. 2019. u Zagrebu, s početkom u 9 sati u Dvorana Vijenac, Kaptol 29A, Zagreb. Obilježavanju ove važne proslave i simpozija bit će pokrovitelj Zagrebačka nadbiskupija. Organizator proslave je Hrvatsko društvo crkvenih glazbenika, a suorganizatori Društvo za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije »Tkalčić«, Sv. Cecilija (časopis za sakralnu glazbu, Zagreb) i Slovenski dom u Zagrebu.