Posušje: Održana 34. “Zlatna harfa”

Posušje: Održana 34. “Zlatna harfa”

U Posušju je u utorak 1. svibnja 2018. održana 34. Zlatna harfa. Sudjelovalo je preko 800 djece. Program je počeo u 12 sati sa svečanom sv. Misom, a nakon toga su uslijedili nastupi zborova.

Nastupilo je 12 dječjih zborova s područja Hercegovine, i to iz Posušja, Posuškog Graca, Ružića, Kočerina, Širokog Brijega, Humca, Ljubuškog, Čerina, Međugorja, Čitluka, Mostara i Tomislavgrada.

Prije početka službenog dijela programa nekoliko prigodnih riječi uputio je župnik, fra Mladen Vukšić koji je pozdravio sve prisutne. Harfi je nazočio i fra Stipica Grgat, pročelnik za Zlatnu harfu Vijeća franjevačkih zajednica, koji nije krio oduševljenje susretom zborova u Posušju.

Ovako omasovljena harfa, krasno ponašanje i pjevanje doživio sam prošle godine na 33. Zlatnoj harfi u Mostaru, i idem iznova napuniti moje duhovne baterije. Mi smo harfa jedna obitelj i želim vam prenijeti pozdrave s održane Zlatne harfe u Zadru koja je bila prije 15 dana. Zlatna harfa neka zaživi upravo onako kako želimo, jer stoji na onim vrijednostima koje su na početku bile zacrtane na Kočerinu, te ih danas želi oživjeti. Hvala svima vama koji se trudite oko lijepog pjevanja, hvala vašim voditeljima i župnicima. Budite radosni to što jeste. Onaj tko želi biti radostan neka dođe u Zlatnu harfu i onaj tko želi biti prijatelj neka dođe u Zlatnu harfu, jer tu se živi i njeguje radost, veselje, slavlje Boga i prijateljstvo, poručio je fra Stipica koji je zborovima uručio i prigodne zahvalnice.

posuski.info