Orguljsko-vokalni koncert

Orguljsko-vokalni koncert

Zbor sestaraUoči svetkovine Navještenja Gospodinova, u kapeli naše Provincijalne kuće, 3. travnja, održan je orguljsko-vokalni koncert Zbora sestara milosrdnica pod ravnanjem mo. s. M. Mirte Škopljanac Mačina. Koncert je priređen prigodom proslave Blagovijesti – Dana Provincije. Gost koncerta bio je don Ivan Urlić, mag. muz., koji je za orguljama pratio nastup zbora i koji je izveo dvije skladbe na orguljama – Koncert u G-duru J. S. Bacha i Fantaziju za orgulje četveroručno Adolfa Hessea, zajedno sa s. M. Mirtom.

Don Ivan Urlić svećenik je Splitsko-makarske nadbiskupije. Rođen je 1983. godine u Splitu. Osnovnu školu završio je u rodnim Jesenicama. Kao sjemeništarac pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju »Don Frane Bulić« u Splitu. Teologiju je diplomirao 2009. godine na Filozofsko-teološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu i iste je godine zaređen za svećenika. Kao glazbenik djelovao je u sjemeništu i bogosloviji vodeći klapu sjemeništaraca i bogoslova. Korepetitor je akademskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu te zborovođa u Jesenicama i Strožancu. Održao je samostalne koncerte u Zagrebu, Splitu, Zadru, Pločama i Podstrani. Sa zborom župe Gospe Fatimske iz Splita snimio je nosač zvuka Idi, javi mojoj braći.

S. Mirta i Ivan

Godine 2010. upisao je Institut za crkvenu glazbu »Albe Vidaković« Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Orgulje studira u klasi profesorice Elizabete Zalović i studij crkvene glazbe završava izvrsnim uspjehom 2014. godine te prima dekanovu nagradu za najboljeg studenta. U lipnju 2015. godine diplomskim koncertom na orguljama završio je studij na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Marija Penzara i time stekao naslov magistar muzike. Prošle godine upisao je postdiplomski specijalistički studij iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Član je hrvatskog društva crkvenih glazbenika.

 

http://www.png-split.hr/