Održana 32. „Zlatna harfa“ u župi Kočerin

Održana 32. „Zlatna harfa“ u župi Kočerin

Slijedeći geslo Jubileja milosrđa u župi sv. Petra i Pavla na Kočerinu pod geslom ”Božje milosrđe”, 18. svibnja 2016. godine održana je 32. Zlatna harfa – susret župnih dječjih zborova s područja Hercegovine. Oko 800 djece iz 14 župa u pratnji svojih voditelja pokazalo je kako se kroz pjesmu može svjedočiti i radovati.

Glazbeni se susret ove godine vratio tamo gdje je sve započelo davne 1984. godine, kada je održano prvo izdanje Zlatne harfe. Prije izvedbe pjesama u ispunjenoj kočerinskoj crkvi slavljena je sveta misa koju je predvodio župnik fra Mario Knezović. Budite oni koji će bez taštine u uvjerenja kako su najbolji ovdje pjevati. Biti podrška jedni drugima znači svjedočiti ljubav koju je Isus nama pokazao. Po primjeru dječaka koji je bio spreman svu svoju krv dati za svoju sestru tako i mi darujmo najbolji dio sebe jedni drugima. U životu sve ima svoj red i raspored. Ne možemo preskakati stube i na binu se uspinjati odmah na posljednju najvišu razinu. Biti strpljiv, čekati svoj red uspjeha je škola poniznosti koja krasi one koji će jednoga dana postati najbolji. Želio bih da geslo našeg pjevanja bude da smo svi najbolji je pjevamo srcem Milosrdnome Isusu“, kazao je fra Mario u homiliji. U revijalnom glazbenom dijelu zborovi su se predstavili s dvije skladbe.

Slijedili su nastupi 14 dječjih župnik zborova iz Hercegovine; “Sv. Blaž” – župa Gradnići; ”Sv. Stjepan prvomučenik” – župa Čerin; “Ključići sv. Petra” – župa Kočerin; ”Gospini slavuji” – župe Uznesenja BDM Široki Brijeg; ”Raspjevani anđeli” – župa Krista Kralja Čitluk; “Rakitski narcisi” – župa sv. Ivana Krstitelja Rakitno; “Marijini anđeli” – župa sv. Petra i Pavla Mostar; “Golubići mira” – župa sv. Jakova Međugorje; “Sv. Nikola Tavelić” – župa Tomislavgrad; ”Radost” – župa sv. Ante Padovanskog Humac; ”Fra Grga Martić” – župa Bezgrješnoga Začeća BDM Posušje; “Ljiljani svetoga Ante” – župa Humac, Ljubuški; “Tau” – župa Posuški Gradac i “Anđeli sv. Paškala” – župa sv. Paškala Vitina.

Župnik fra Mario Knezović i s. Slavica Kožul organizatorica Zlatne harfe za Hercegovinu i glavna promotorica susreta ispred Vijeća franjevačkih zajednica za BiH i Hrvatsku su na kraju zborovima zahvalili i uručili prigodne zahvalnice. „Cilj Zlatne harfe je promicanje liturgijskog pjevanja na misnim slavljima. Kroz ove trideset i dvije godine prošao je veliki broj zborova. Veliko je to bogatstvo za crkvu. Za taj posao uvelike treba zahvaliti voditeljima zborova i svima koji ih podupiru u ovom radu. Tu su u prvom redu župnici, tekstopisci, skladatelji…neka ih Gospodin sve blagoslovi da i dalje neumorno rade na Njegovoj njivi”, kazala je s. Slavica.

Tijekom održavanja 32. Zlatne harfe Naša TV iz Mostara je imala uključenja uživo u nekoliko navrata što je popraćeno pozdravom i pljeskom okupljenih. Program susreta vodio je Dragan Soldo s Radiopostaje ”Mir” Međugorje. Svake godine susret mijenja mjesto svog održavanja, a ovogodišnji kočerinski zaključen je dječjom pjesmom i osmjehom na licu najmlađih.