Nastup zbora Instituta za Crkvenu glazbu „Albe Vidaković“

Nastup zbora Instituta za Crkvenu glazbu „Albe Vidaković“

Tradicionalni teološko – pastoralni tjedan, 57. po redu, s temom „Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu“ održava se od 24. do 26. siječnja 2017. godine u Zagrebu, u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prvog dana u 12,00 sati održano je euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a glazbeno ga obogatio studentski zbor Instituta za Crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem profesora Ruže s. Domagoje Ljubičić, Danijele Župančić i Marka Magdalenića. Zborom su ravnale Silvia Magdalena Šimić i Josipa Jurenec, studentice četvrte godine Instituta za Crkvenu glazbu „Albe Vidaković“, a na orguljama je svirao Matija Vučković, također student četvrte godine Instituta.

Kardinal Vinko Puljić se u svojoj propovijedi osvrnuo na sv. Franju Saleškog, čiji je spomen slavljen toga dana. Njega je Crkva proglasila zaštitnikom medija jer je znao Božju riječ prenositi na komunikativan, svima dostupan način. Kardinal se osvrnuo i na same svećenike, rekavši da bi, predstavljajući Isusa Krista, i svećenici ovog vremena trebali zračiti blagošću, jednostavnošću i krotkošću, baš poput Krista.P1320260