Koncert zbora „Chorus angelicus“ u varaždinskoj katedrali

Koncert zbora „Chorus angelicus“ u varaždinskoj katedrali

Mješoviti pjevački zbor „Chorus angelicus“ Varaždin, pod vodstvom maestra Anđelka Igreca, održao je u subotu, 24. veljače koncert u varaždinskoj katedrali.

Na koncertu je izveden „Requiem“ Johna Ruttera, koji objedinjuje pokojnički glas koji vapi iz dubine s nadom Uskrsa koju nam obećaje Gospodin, a u drugom dijelu, praizvedena je skladba „Quam dilecta“ varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca. Kroz četiri stavka skladatelj je u potrazi za kraljem slave, moćnijim od vojski. Promišlja Boga koji te svega poznaje, pleše zajedno sa Sionom pred njim i napokon, nakon predokusa njegovih stanova, zaključuje koliko se u njega uzda.

Uz „Chorus angelicus“, nastupila je i sopranistica Tia Pikija koja je posebno oduševila izvedbom posljednjeg stavka skladbe „Quam dilecta“ uz pratnju mo. Igreca na orguljama te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta, Petra Labazan, oboa, Ivan Urli, udaraljke, Vedran Vujec, udaraljke, Diana Grubišić-Ćiković, harfa, Filip Igrec, violončelo, Bertalan Ablonczy, orgulje (asistentica: Josipa Skerbić)

Koncertu su nazočili i varaždinski biskup Bože Radoš, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. dr. sc. Krunoslav Novak te savjetnica za kulturu u Varaždinskoj županiji Sandra Malenica.

Publika koja je ispunila varaždinsku katedralu nagradila je dugotrajnim pljeskom „Chorus angelicus“ i sve izvođače, a posebno maestra Anđelka Igreca.

Preuzeto s: https://ika.hkm.hr/novosti/koncert-zbora-chorus-angelicus-u-varazdinskoj-katedrali/