Koncert u Grobniku

Koncert u Grobniku

U povijesnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku, 6. travnja 2024. vokalna skupina KUD-a “Zvir” i ženski zbor KUU “Sklad” Bakar održali su duhovni koncert.
Na programu koncerta bile su skladbe hrvatskih autora, ali i skladba jednog od velikana umjetničke glazbe, W. A. Mozarta. Zajedničkim izvedbama združeni zborovi otpjevali su “Zbor Hrvatica” iz opere Porin, Vatroslava Lisinskog te skladbu “Ave Maria”, op. 935 riječkoga skladatelja I. pl. Zajca. Uslijedila je izvedba “Krunidbene mise”, K. 317 W. A. Mozarta u priredbi za soliste i četveroglasni ženski sastav uz klavirsku pratnju.
Dojmljivom izvedbom je ravnala maestra Nada Matošević, a solističke dionice izveli su redom priznati hrvatski operni umjetnici – Olga Šober, sopran, Lora Pavletić, mezzosopran, Marko Fortunato, tenor i Slavko Sekulić, bas, uz klavirsku pratnju Davora Juretića.
U popunjenoj crkvi publika je s oduševljenjem sve izvođače nagradila snažnim i dugim aplauzom, ostavljajući dojam želje za još pokojom skladbom. S velikom pozornošću s kojom je publika pratila izvedbu nastala je potpuna sinergija publike i izvođača.
Na kraju koncerta, u ime organizatora obratila se Gordana Juretić-Perušić, zahvalivši Župi sv. Filipa i Jakova te Katedri čakavskoga sabora Grobnišćine na pomoći. Projekt suradnje dvaju zborova pomogli su ostvariti Grad Bakar, Općina Jelenje i Primorsko-goranska županija.