Godišnja Skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Godišnja Skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

U petak 19. listopada 2018. godine u prostorima Instituta za crkvenu glazbu katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je redovna godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika koja je okupila velik broj članova. Susret je započeo molitvom i prigodnom uvodnom riječi predsjednice doc. mr. art. Ruže s. Domagoje Ljubičić.

Predsjednica je izvijestila članove o radu Društva u protekloj godini te istaknula jednu od vrlo važnih aktivnosti, a to su prijedlozi pjesama za liturgijsku godinu, ažuriranje i prilagodba sadržaja na mrežnim stranicama Društva te usklađivanje s današnjim potrebama Crkve i liturgijske glazbe.
Tajnik i administrator mrežne stranice Društva, Kristijan Palčec, mag. mus. iznio je izvješće o radu mrežne stranice te također o velikom broju posjeta. Uputio je i riječi zahvale Matei Antolić koja svojim radom zaista mnogo doprinosi Društvu.

Prisutni članovi pokrenuli su raspravu o problematici liturgijske glazbe s kojom se susreću te je predloženo osnivanje podružnica HDCG-a kako bi se izbjegli potencijalni problemi i podigla svijest o liturgijskoj glazbi. Iz istog razloga predloženo je i da notni arhiv na mrežnoj stranici bude dostupan svima.
Predsjednica je još jednom napomenula da će se susret zagrebačkih zborova povodom blagdana Sv. Cecilije održati 21. studenog 2018.godine u župnoj crkvi Sv. Obitelji u Zagrebu.
Susret je završio završnom riječi i pozdravom predsjednice.

Petra Hrvačić, mag. mus