Godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Godišnja Skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika održana 21. listopada 2022. u Zagrebu, Voćarska 106.

Skupština je započela molitvom i uvodnom riječi predsjednice izv. prof. mr. art. Ruže s. Domagoje Ljubičić. Predsjednica Društva, podnijela je izvješće o radu Društva u protekloj godini i upoznala prisutne o radu, te sljedećim koracima Društva.

Na Skupštini je nazočilo oko 30 članova. Članovi su glasovali za tajnika i člana Upravnog odbora na godinu dana Hrvatskog društva crkvenih glazbenika.

Jednoglasnim glasovanjem izabrani su: Iva Denona, mag. mus. i mag. art. član Upravnog odbora, Ivon Fabijanec, mag. theol. i bacc. mus., tajnik.
Prema izvještaju administratora stranice Luke Hrgareka osjeća se značajan porast posjećenosti stranice Društva. Od početka 2022. godine pa do kraja rujna bilo je 154.484 pregleda stranice. Svaka je osoba pogledala u prosjeku 8 stranica; 73% posjetitelja je bilo iz Hrvatske, 7% iz Bosne i Hercegovine, 5% iz Njemačke, a ostalo SAD, Austrija, Švicarska, Italija, Francuska… 68% korisnika stranici pristupa preko mobilnih uređaja, 30% preko računala, 2% preko tableta. Glavni pojmovi iz tražilice preko kojih korisnici dolaze do stranice su: „crkvena glazba“, „prijedlog pjesama“, „adventske pjesme“, „crkvene pjesme“…

Predsjednica je izvijestila članove o radu Društva u protekloj godini te istaknula važnije aktivnosti: organizacija susreta zborova Zagrebačke nadbiskupije prigodom proslave sv. Cecilije 19.11.2022., duhovna obnova i seminar za voditelje i članove zborova 3. prosinca 2022., realizacija projekta za liturgijsku godinu ABC. Naime, dobrim dijelom se uspjelo staviti stihove za poklik Aleluja prije Evanđelja za Godinu C (-12-34) za Vrijeme kroz godinu. U planu je zaokružiti cijelu godinu C, te nastaviti učiniti to isto i s ciklusima godina A i B.

Ivon Fabijanec,
tajnik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika