Božićni koncert u Sindelfingenu

Božićni koncert u Sindelfingenu

sindenfingen_bozic_koncert_16_6U organizaciji Hrvatske katoličke zajednice Sindelfingen održan je u četvrtak 22. prosinca 2016. godine božićni koncert u crkvi Presvetoga Trojstva u Sindelfingenu. Na početku programa sve prisutne, među kojima je bio i vicekonzul gosp. Ivan Sablić iz generalnog konzulata RH u Stuttgartu, pozdravio je župnik fra Ivica Erceg, a riječi dobrodošlice na njemačkom uputila je Magdalena Puljiz.

U programu su sudjelovali Marina Zovkić (flauta), Mate Puljiz (violina, klavir), Daniel Puljiz (klavir), Magdalena Puljiz (violina), Jelena Puljiz (violina), Beata Dulčić Šoljan (violina), Theresia i Fabian Hanke (violina), Ada Bachmann (violina), Amelie Seehofer (violina), Lea Roth (viola), Irmela Homolka (violončelo), Sara i David Bauer (klarinet i euphonium), Nikolai i Herta Herseni (kontrabas i violončelo), Rafael Barahona (truba), Karin Zimermann (flauta), zbor mladih „Salve Angeli“ i ženska klapa „Sanctus“. Glazbeni urednik bio je Mate Puljiz.

Koncert je otvoren s Preludijem u C-Duru (Bach) i Uvertire iz oratorija Julije Cezar (Händel). Uz tradicionalne hrvatske božićne pjesme: „Radujte se narodi“, „Svim na zemlji“, „Veselje ti navješćujem“, „Zdravo budi mladi kralju“ izvedene su i pjesme „Prva je vura te noći“, „Gloria“, „Tebe Boga hvalimo“, „Tiha noć“, „Daleko je srce“. Izvedene su i točke: „Stojim pred tvojom štalicom“ od Bacha, Klavirska sonata br. 10,„Andante cantabile“od Mozarta, „Sarabanda“od Händela, „Zima-Largo“ od Vivaldija, „Ave Maria“od Schuberta, „Tiha noć“od F. Grubera, „Kanon“ od Pachelbela, „Ave Maria“ od Lorenca. Koncert je kako i priliči, završio radosno: s „Odom radosti“ Ludwiga van Beethovena. Ugođaju su doprinijeli i mnogobrojni posjetitelji koncerta među kojima je, osim Hrvata, bilo i mnogo gostiju, Nijemaca, Talijana… Zahvalivši izvođačima i sponzorima koncerta, župnik je sve nazočne pozvao na prigodni domjenak u pastoralni centar.

Božićni je koncert imao humanitarni karakter. Prihodi od sponzora i prilozi posjetitelja bit će upućeni za pomoć djeci župe sv. Josipa u Drvaru (BiH). Od mnogih koji su sudjelovali u realizaciji koncerta, ne možemo ne spomenuti i posebno istaknuti gospodina Ljubomira Puljiza, idejnog začetnika koncerta koji je uložio najviše vremena i energije u ovo ostvarenje. Dva sina i dvije kćeri iz obitelji Karoline i Ljubomira Puljiz, iznimno glazbeno nadarnih, obilježili su svojim nastupom ovaj glazbeni događaj.

Mnogi su doživjeli i osjetili ovaj koncert kao izvrstan uvod u Božićno otajstvo. Nisu štedjeli komplimente, a vjerojatno jedan od najljepših komplimenata jest nada mnogih posjetitelja, da bi ovaj koncert mogao postati tradicionalan.

Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – Split