Adventski koncert zborova Dubrovačke biskupije

Adventski koncert zborova Dubrovačke biskupije

adventski_koncert_dubrovnik

Adventski koncert zborova Dubrovačke biskupije „Nebesa odozgor rosite“ održan je u nedjelju, 18. prosinca 2016. godine u crkvi sv. Dominika u Dubrovniku i to je prvi put da su se župni zborovi okupili na ovakvom koncertu. Želja organizatora bila je staviti naglasak na vrijeme došašća koje također ima svoje lijepe pjesme, a koje su modernom vremenu pomalo zapostavljene jer se u javnosti većinom izvode božićne pjesme.

Na koncertu su nastupili zborovi župa: Gospe Velike (katedrala), Sv. Vlaha (Janjina), Sv. Mihaela (Lapad), Sv. Ivana Krstitelja (Ponikve), Sv. Ignacija (isusovci), Sv. Ilara (Mlini), Sv. Petra (Boninovo), Svetog Križa (Gruž), te zborovi Biskupijskog svetišta Gospe od Milosrđa, Katedralni zbor mladih i Tamburaški orkestar crkve Domino. Gost na koncertu bila je ženska klapa „Amfora“.

Uz adventske pjesme kojima su se zborovi pojedinačno predstavili bilo je i nekoliko skladbi koje su izveli svi zajedno poput „Padaj s neba“, „Poslan bi anđeo Gabrijel“ i “Visom leteć ptice male”.

Na početku je nazočne pozdravila Marija Brčić, članica Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, a na kraju se svima obratio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić zahvalivši svim sudionicima i organizatorima dodavši kako je važno da su svi od sebe dali najbolje i da nije važno tko je najbolji. Biskup Uzinić je također podijelio zahvalnice zborovođama ili predstavnicima zborova koji su sudjelovali na ovom prvom koncertu adventskih pjesama.

Koncert na kojem se okupio veliki broj slušatelja organiziralo je Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Voditeljice su bile Marija Đurović i Nike Nagy.

Dubrovačka Biskupija