Godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika

Godišnja skupština Hrvatskog društva crkvenih glazbenika održana je u četvrtak 12. svibnja 2016. u prostorima Instituta za crkvenu glazbu »Albe Vidaković« Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Susret je započeo zajedničkom  pjesmom i molitvom. Predsjednica Društva Ruža s. Domagoja Ljubičić je nakon uvodnih riječi iznijela izvještaj o radu HDCG-a u protekloj godini.

Nakon izvještaja jednoglasno su usvojene izmjene i dopune Statuta vezano za članak 14. i 23. istoga. Također je osnovano Stegovno povjerenstvo u koje su jednoglasno imenovani Katarina s. Anita Ferketin, Petra Hrvačić i Lovro Srdarević.

Tajnik Društva pročitao je izvještaj o radu web stranica Društva. Stranice su redizajnirane, sadržajno reducirane i obogaćene novim sadržajima; novim notnim arhivom, prijedlozima za liturgijsko pjevanje. Naglašen je značajniji porast posjećenosti u zadnja tri mjeseca; u prosjeku 25 tisuća posjeta mjesečno.

Kao zadnja točka dnevnoga reda izneseni su daljnji planovi rada HDCG-a. Na kraju skupštine članovi HDCG-a iznijeli su prijedloge, kritike i pohvale na rad Društva. Skupština je završena molitvom.