„Zlatna harfa“ Vukovarskog dekanata

„Zlatna harfa“ Vukovarskog dekanata

Vukovar 2U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru 30. travnja 2016. održana je „Zlatna harfa“ Vukovarskog dekanata. Oko 9 sati u župnom dvorištu okupili su se zborovi ovoga dekanata, a potom je bila prilika za ispovijed članova dječjih zborova: „Sveti Juraj, mučenik“ iz Župe sv. Jurja, mučenika – Bapska, „Apostoli“ iz Župe sv. Mateja, apostola i evanđeliste – Tovarnik, „ Gospine zvjezdice“ iz Župe sv. Josipa radnika – Borovo naselje i „Glasnici svetog Bone“ iz Župe sv. Filipa i Jakova –  Vukovar.

Svečanu svetu misu predvodio je fra Marino iz Borova naselja, a svojim su je pjevanjem obogatili svi zborovi vođeni dirigiranjem s. Ane, uz pratnju klavira i violine. Nakon desetominutne pauze počeli su pojedinačni nastupi. Svaki je zbor izveo po dvije pjesme. Zbor iz Bapske predstavio se skladbama Oče naš dobri slavimo ti Ime, te Uskrsna radost, a zbor iz Tovarnika skladbama Milosti je čas te Gdje je ljubav, prijateljstvo. Mališani iz Borova naselja izveli su skladbe Neka u vama ostanu te Jer ti si milosrdan, dok su se domaćini predstavili skladbama Božanskog Srca svet slušam glas te Predivan, koja je izvedena uz posebne znakovne pokrete.

Nakon nastupa se okupljenima obratio župnik, gvardijan i dekan fra Ivica Jagodić, koji je zborovima čestitao i dodijelio im pohvalnice. Potom su se zborovi uputili na domjenak u pastoralni centar sv. Bone, a nakon domjenka u dvorani sv. Bone održale su se zanimljive i vesele igre. Bilo je tu skakanja u vreći, povlačenja konopa, utrke „sijamskih blizanaca“, utrke s loptom i slično. Nakon teško izborene pobjede Vukovaraca u povlačenju konopa, s. Ana je animirala zborove raznim plesovima i pjevanjem.

A. Karnaš / B. Ban