Poziv na susret zborova Zagrebačke nadbiskupije

Poziv na susret zborova Zagrebačke nadbiskupije

Poštovani zborovođe, orguljaši, crkveni glazbenici, župnici i župni vikari, 

u suradnji s upravom Zagrebačke Katedrale, Hrvatsko društvo crkvenih glazbenika i ove godine organizira susret crkvenih zborova Zagrebačke nadbiskupije uoči proslave spomendana svete Cecilije, nebeske zaštitnice crkvenih glazbenika. Svečano euharistijsko zahvalno slavlje održat će se u srijedu, 20. 11. 2024., s početkom u 18 sati. Ove godine ugostit će nas mons. Zlatko Koren, rektor katedrale u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 28. 

Kao i prošlih godina, za sam susret svaki od zborova priprema se samostalno prema rasporedu glazbenog oblikovanja liturgijskog slavlja niže navedenom. Zajedničke probe bile bi u ponedjeljak, 28. 10. 2024. godine i u srijedu, 13. 11. 2024. godine. Probe bi počele u 18:30.

Potaknite svoje pjevače i odazovite se susretu. Vjerujemo da svaki od nas sa susreta odlazi obogaćen nebeskom glazbom. U vremenima kada je teško i pronaći pjevače za zborove, omogućite onima koji su vam povjereni i ovakvu vrstu muziciranja s velikim brojem pjevača s kojom, kao kršćani u to vjerujemo, suobličujemo se nebeskom Zboru proslavljene Crkve. 

Molimo vas da, radi lakše organizacije susreta ispunite PRIJAVNICU i potvrdite svoj dolazak na e-mail adresu: hdcg@crkvena-glazba.hr

Ulazna: Laudate Dominum, S. Grgat

Psalam: naknadno

Aleluja: Hvalite Gospodina, A. Igrec

Prinosna: Radosna srca, A. Igrec

Pričest: Na Isusov se spomen sâm, G. napjev – obr. Š. Marović

               Blagoslovljen budi Bog – HCK, obr. M. Martinjak

Završna: Svetoj Ceciliji, I. Marčić

Misa: IV. Gregorijanska misa