Smotra zborova u Hreljinu

Smotra zborova u Hreljinu

U crkvi sv. Jurja u župi Hreljin u subotu 25. studenoga održan je susret župnih pjevačkih zborova Bakarskog dekanata povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača i crkvenih svirača.

Okupilo se više od stotinu pjevača iz župa: Hreljin, Bakar, Cernik, Grad Grobnik, Jelenje, Praputnjak, Krasica, Škrljevo, Kukuljanovo, Podhum, Sv. Kuzam i Zlobin.

Nakon molitve večernje blagdana Krista Kralja, koju je predvodio župnik Hreljina vlč. Marko Šarić, svaki zbor predstavio se jednom pjesmom. Zborovi imaju više, ali samo i po nekoliko pjevača. Neki se za velike župne blagdane udružuju jer ih nema dovoljno.

Bakarski dekan don Nikica Jurić čestitao je svima blagdan sv. Cecilije. „Nije bitno koliko je pjevača u nekom zboru, bitno je zajedništvo, služenje i svjedočenje svoje vjere. Vi svojom jednostavnošću služite Crkvi. Važno je da slavimo našeg Gospodina i da smo na jednom mjestu. Da smo zajedno“, istaknuo je.

Od svećenika su bili prisutni i vlč. Dražen Volk iz Grada Grobnika te vlč. Domagoj Duvnjak iz Cernika, Kukuljanova i Škrljeva. Svaki zbor dobio je zahvalnicu za svoj rad. Za sve prisutne u Domu kulture Hreljin organiziran je domjenak.

Preuzeto s: https://ika.hkm.hr/rijecka-metropolija/proslava-sv-cecilije-u-hreljinu/