Održana Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije

Održana Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije

Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije održana je u subotu, 8. lipnja 2024. u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, izvijestila je Župa Majke Božje Lurdske.

Župa je ugostila 12 zborova. Uz članove zbora i voditeljice, prisutni su bili i članovi obitelji. Misu je toga dana predvodio župnik fra Ante Bešlić, a koncelebrirali su gvardijan Franjevačkog samostana u Župi Majke Božje Lurdske fra Bože Vuleta i župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije don Vjekoslav Meštrić.

Djeca su pratila liturgiju pjesmom, a pjevanjem je ravnala pokrajinska zastupnica za Zagreb, a ujedno i voditeljica dječjeg zbora „Sunce“, franjevka s. Željka Čeko.

Nakon mise održana je smotra na kojoj je svaki zbor otpjevao jednu pjesmu posvećenu Božiću, s obzirom na to da je ovogodišnja tema Zlatne harfe „Jaslice i Božić u Grecciu“ u prigodi jubileja 800. obljetnice Božića u Grecciu, kada je sv. Franjo Asiški napravio prve jaslice.

Na samom kraju svečanosti svima su zahvalili pokrajinska zastupnica s. Željka Čeko te fra Bože Vuleta rekavši da ga je žamor djece prije početka misnoga slavlja podsjetio na zujanje pčela, a onda je pomislio „sigurno će biti meda“, kazao je.

Za sve sudionike potom je priređena zakuska u crkvenome dvorištu u čijoj su pripremi sudjelovale brojne župljanke i župljani, izvijestila je Župa Majke Božje Lurdske.

Preuzeto s: ika.hr