Korizmeni koncerti studenata Instituta za crkvenu glazbu

Korizmeni koncerti studenata Instituta za crkvenu glazbu

Studenti Instituta za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove će korizme u sklopu festivala Pasionska baština predstaviti bogate napjeve gregorijanske baštine Katoličke Crkve.

Uz naratora i soliste, ovu svetu glazbu, koju Katolička Crkva s pravom ljubomorno čuva kao svoju vlastitost i identitet, producirat će studenti crkvene glazbe, da bi elegancija gregorijanike – pjevane teologije – zasjala u pravom smislu Riječi: navještajući Riječ.

Slaveći 60. objetnicu rada Instituta za crkvenu glazbu, 4. travnja 2023. realizirat će se prvi diplomski koncert studenta Nevena Bolteka iz Gregorijanike kao studijskog glavnog predmeta, pod mentorskim vodstvom prof. dr. sc. Katarine Koprek. Koncert će se održati u crkvi Svete Obitelji – Zagreb s početkom u 20:00 sati.

Korizmene napjeve gregorijanske baštine Schola cantorum Instituta za crkvenu glazbu izvodit će i 28. ožujka 2023. godine u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29, Zagreb. U sklopu koncerta bit će otvorena izložba umjetnice Zrinke Ivančić Cikojević – Regards de la croix. Nastup će započeti u 17:00.

Pozivamo vas da se slušanjem uključite u izvođenje bogoduhih napjeva korizmene gregorijanike.